Surpriza

Posted: 04/07/2013 in Liber alese
Etichete:, , , , ,

Am avut parte spre norocul meu saptămînile trecute de una dintre cele mai neaşteptate surprize. Se făcea că în vizită fiind în oraşul X am nimerit exact în perioada cînd se sărbătoreau zilele oraşului. Fain mi-am zis, o să mergem deseară să vedem ce se întîmplă pe acolo.

Atît doar că oboseala călătoriei şi-a spus cuvîntul iar spre seară eram mai mult fierţi de arşiţa zilei decît proaspeţi, rămăseserăm cam fără chef. Eram şi-ntr-un oraş de maxim 30.000 de oameni, ce mare dudă putea fi!? Tupeul meu de „orăşean de oraş mare” îşi făcea de cap, ceva mici şi bere, ce altceva!?

Gazda noastră văzîndu-ne aşa nehotărîţi şi probabil fiind şi puţin lezată de superioritatea atotcunoscătoare afişată complet nejustificat de mine, insistă (mulţumesc) şi ne arată programul serii. Era a doua seară aşa că urmau să concerteze printre alţii CRBL, IRIS, Anda Adam şi CARGO. Ok, concert gratis, hai să mergem atunci.

Pînă ne-am pornit noi, ne-am schimbat tricourile, ne-am legat şireturile, melcul ţuşti, reprezentaţia lui CRBL se terminase aşa că pe el l-am ratat complet. Mi-ar fi plăcut să-l văd făcînd cîteva figuri, mi-e simpatic. Da’ asta e, oricum urma IRIS aşa că tot cîştigaţi eram.

Îi aşteptam pe IRIS cu o oarecare nerăbdare pentru că după retragerea lui Cristi Minculescu din trupă acum aveau un alt solist vocal. Hai să vedem! Apar băieţii, „blugi”, geci de piele neagră, chitări, fum şi tot tacîmul. Încep să cînte piesele lor cunoscute şi ca la concert lumea cîntă, ţipă, bea bere 🙂 şi alte alea, se simte bine. Am observat noi că se mai răriseră spectatorii, mde… plecau copii care veniseră să-l vadă pe CRBL, da’ era chiar mai bine că nu mai era înghesuială. Remarcam atunci că fără să depună vreun efort, din cîte mă pricep eu la muzică, solistului, nu ştiu cum îl cheamă, sorry, îi semăna oarecum vocea cu al lui Cristi Minculescu iar piesele sunau destul de bine. Ne-a plăcut reprezentaţia lor şi chiar ne gîndeam că nu va trece mult şi-i vom vedea iar la concertele mari. Am aflat apoi după cîteva zile că solistul cu pricina a părăsit trupa…

Eeei doamnelor şi domnilor da’ urma Andaaaa Aaaaaadam! N-a apucat IRIS să coboare bine de pe scenă că brusc iar eram prinşi într-o înghesuială de-aia ca din vremuri de mult apuse de la coadă la salam cu soia. ’opa, circumspecţi ne retragem mai înspre margine. Pînă ne găsim noi locul apar pe scenă trei „majoreţi” cu pantalonii cu cinci numere mai mari, cu haine groase cu glugă din ceva blană. Ce naiba, era iunie, cald, foarte cald şi-ăştia cu glugile lor de blană-n cap… I-am iertat repede pentru că de dragul imaginii fac lucruri atît de aberante, părerea mea, cînd au început să se mişte. Apare şi Anda şi … vă rog să mă iertaţi da’ cu excepţia pauzelor vocale şi a mişcării ăleia cu mîngîiatul propriilor picioare nu cred că i-a ieşit ceva, parcă ascultam un disc zgîriat la pick-up. „Majoreţii” în schimb au fost de zece. Ne-am zis că-i timpul să explorăm tarabele în căutarea unor satisfacţii de altă natură. Zis şi făcut.

Ne-am întors doar la sfirşitul incredibil de lungi şi nejustificat aclamată reprezentaţie a Andei. Era ciudat că acum puhoiul de oameni venea direct spre noi iar noi încercam din răsputeri să trecem printre ei :).

Se face iar linişte în piaţă şi avem chiar loc pînă la gardul de protecţie dintre scenă şi spectatori, rămăseseră vreo cincizeci de oameni maxim. Ce sărăcie!? Recunosc, nu i-am mai văzut pe CARGO în concert da-i auzisem la radio şi mi se părea cam nejustificată lipsa de interes.

Cargo

Cargo (Photo credit: m0n5t3r)

Apar băieţii, Baciu încadrat de chitarişti părea cam mic şi bondoc, şi se-aşează ţanţoşi toţi trei cu picioarele crăcănate şi mîinile încrucişate la piept. Doar bateristul şi clăparul care erau ceva mai în spate aveau ceva treabă. No, îmi zic, şi-ăştia-s unii… Ce să fac!? Aşa reacţionez eu cînd văd gesturi inutile şi fanfaronadă. Vă rog să mă iertaţi :(. Numai că după ce sunetele ciudate ale orgii s-au estompat şi basistul a pus mîna pe chitară totul s-a schimbat. De la prima notă am ştiut că va fi ceva aparte. Vă amintiţi senzaţia aceea cînd te loveşte sunetul în piept apoi trece prin tine şi te umple de vibraţii după care îţi iese prin coloana vertebrală şi zboară mai departe? O singură coardă atinsă, un singur sunet şi ne-au captat pe toţi. Şi-au cîntat cîntecele, le-am cîntat împreună cu ei, a fost frumos. Carismatic Baciu, chiar amuzant pe alocuri. Cu alte cuvinte băieţi simpatici şi deşi rămăseserăm puţini în piaţă, foarte puţini, nici măcar cîţi la IRIS nu mai erau spectatori, au cîntat cred cel mai mult. Ce doresc însă neapărat să spun este că am fost foarte plăcut surprins de prestaţia basistului trupei, Florin Barbu, care a avut un moment destul de lung şi foarte reuşit de dezlănţuire artistică. Dacă se poate ca cineva să se drogheze cu sunet atunci omul ăsta e cel mai mare narcoman de pe planetă. Bravo frate, foarte frumos.

Florin Barbu in Timişoara with his Warwick bas...

Florin Barbu in Timişoara with his Warwick bass guitar (Photo credit: Wikipedia)

Una peste alta a fost o călătorie cu final neaşteptat şi o seară reuşită.

Mulţumesc CARGO pentru seara aceea, aţi cîştigat respectul meu pentru dedicarea cu care aţi cîntat atunci chiar dacă în faţa voastră erau doar o mînă de oameni. Bănuiesc că asta înseamnă să fi profesionist.

Reclame
Comentarii
  1. Loredana spune:

    Cargo e o trupa din trupele de exceptie pe care le-a avut rock-ul romanesc ! Au ritm, au mesaj, au voce. Au tot ce le trebuie !

    Pauza de pe piata muzicala nu a fost pentru ca le-a fost lor lene, ci datorata mai multor factori : 1. in Romania nu prea se mai canta rock (cel putin nu in limba romana), si prin urmare, e foarte greu sa patrunzi pe piata cu o piesa rock in limba romana. 2. Solistul trupei a avut de-a lungul timpului, accidente de motocicleta, si dupa a fost nevoie de perioade de recuperare (ca deh, artistii au setea asta de adrenalina si libertate, pe care, de ce sa nu recunosc, si eu o am (nefiind artista! ).

    Foarte curand vin si in Iasi. Abia astept sa ii vad si sa cant impreuna cu ei !! \m/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s