Bucureşti… de data asta

Posted: 08/09/2013 in Îţi crapă capu'
Etichete:, , , , ,

Oamenii… Fiinţe mai stupide cu greu poţi găsi…

Sîntem cutremuraţi cu toţii de înfiorătoarea tragedie ce s-a petrecut zilele trecute în Bucureşti, oraş cu pretenţii de Mic Paris, cînd unul dintre noi a fost devorat de viu. Da! Un biet copil de patru ani a fost la propriu îngurgitat de viu de o haită flămîndă de maidanezi! E dură exprimarea? Scuze dar asta-i realitatea. Adică fără scuze. Doar: ASTA E REALITATEA! Nu vă imaginaţi că l-au adormit înainte ca să nu simtă nimic şi moartea să-i fie nedureroasă. Nu, pur şi simplu l-au rupt în bucăţi şi l-au înghiţit. Cît timp încă, cel puţin pentru o vreme, mai trăia!

Ce mă umple de silă mai mult decît faptele în sine este reacţia oamenilor cu privire la incredibilul eveniment. Dacă în urmă cu cîteva luni ne cutremuram cuprinşi de solidaritate pe măsură ce aflam tot mai multe despre un alt eveniment tragic petrecut în Muntenegru acum reacţionăm de parcă sîntem căzuţi de pe altă planetă.

Atunci acea tragedie cumplită a fost estompată, parţial măcar, de comportamentul impecabil al unor oameni care au sărit în ajutorul altora complet dezinteresaţi surprinzînd pe toată lumea cu umanitatea lor, cu gradul lor superior de „civilizare sufletească”.

Acum această tragedie cumplită este estompată de partizanate imbecile, de scuze şi acuze tîmpe care depăşesc cu mult puterea mea de înţelegere.

În faţa atîtor comportamente ilogice aflate la limita prostiei mă văd nevoit să reacţionez şi pentru că nu mi-e frică de cuvintele mele şi-mi asum propriile opinii voi spune cele ce urmează.

Cred cu tărie că fiecare viaţă este valoroasă fiind în acelaşi timp nepreţuită. Cu toate acestea societatea are darul de a ierarhiza vieţile, asta-i mai importantă iar asta-i mai puţin importantă ca şi cum unii ar merita să trăiască iar alţii ba. Mai mult societatea actuală împinge absurdul şi mai departe punînd pe talerele aceleiaşi balanţe viaţa unui om de o parte şi viaţa unui cîine de cealaltă parte.

În toată lumea dacă un animal sălbatic ucide un om acel animal este obligatoriu ucis la rîndul său. Nu contează deloc circumstanţele care au dus la moartea omului, animalul este omorît. Evit intenţionat expresiile folosite de „ştirişti” de genul distrus, capturat şi eutanasiat  sau altele asemeni folosite pentru a nu ne zdruncina psihicul labil. Nu, indiferent dacă prostia omului a atras asupra lui propria-i moarte animalul „beneficiază” invariabil de acelaşi sfîrşit. De multe ori din motive de siguranţă „coerciţia” este aplicată şi altor animale indiferent dacă acestea şi-au pătat sau nu colţii. Peste tot în lume acest tip de reacţie a comunităţilor umane este apreciat ca just. Evenimentele tragice s-ar putea repeta oricînd şi de aceea actorii neînzestraţi cu raţiune trebuie eliminaţi. Trist dar eficient şi mai ales necesar.

Acum, în Bucureştiul nostru iubit, protejat este animalul. Animalul se bucură de mai multă înţelegere decît omul. Da, este adevărat că, din punctul meu de vedere cel puţin, animalul este complet nevinovat. El nu acţionează guvernat de bine şi rău, el este instinctual. Mi-e foame? Vînez şi mănînc. Simplu. Nu există vină printre animale. Doar printre oameni există pentru că noi sîntem singurele forme de viaţa de pe planeta asta care acţionăm, teoretic, bazat pe raţiune.

De ce atunci cînd vine vorba de a ne asuma cu toţii anumite decizii neplăcute dar evident raţionale aplicăm rezolvarea struţului ba chiar mai mult, ne punem de-a curmezişul!? Refuzul asumării deciziilor presupune lipsă de caracter! Dacă închid ochii şi neg existenţa unei anumite probleme ea nu dispare, doar eu în prostia mea îi amîn rezolvarea. Ea se va întoarce ca un tăvălug din nou şi din nou crescînd la fiecare revenire pînă cînd va ajunge imposibil de rezolvat.

Azi un copil a murit în circumstanţe îngrozitoare pentru că de-a lungul anilor nimeni nu şi-a asumat decizia corectă. Din punctul meu de vedere cîinii care nu pot fi adoptaţi şi din păcate aceştia sînt cei mai mulţi, nu pot fi păstraţi în viaţă şi în libertate pe stradă. Ei trebuie să dispară, este o problemă de sănătate publică! Oricît de crudă ar fi această decizie viaţa lor o pune în pericol pe a noastră şi-atunci ei trebuie să moară. Altfel ne vom oripila şi mîine sau poate poimîine de vreun alt caz similar petrecut cine ştie pe unde prin ce oraş al României.

Nu este vorba de vină, cîinii n-au nici o vină. Sau n-au altă vină exceptînd prostia inconştientă a foştilor stăpîni care i-au lăsat pe stradă.

P.S. : în multe sate aflate într-o apropiere relativă de marile oraşe apar seara maşini care eliberează cîini iar apoi demarează-n trombă. Ştiu cazuri concrete. Sătenii s-au organizat rapid. Au pus mîna pe furci şi-au rezolvat problema. Nu-şi permit animale sălbăticite în preajma lor. Cît timp ar trece pînă cînd găinile, raţele sau alte orătănii de curte ar ajunge prada favorită a acestor „dingo” de nevoie? Ce ar putea produce un cîine cu rabie într-o turmă de oi? Care copil ar fi în siguranţă cînd l-ar trimite mă-sa pînă la lelea Mărie din capu’ satului după nu ştiu ce? Cine s-ar încumeta să meargă seara la fîntînă umbrită de la răscrucea uliţelor sau ce femeie ar mai avea curaj să intre singură în lanul de porumb des ca pădurea să-şi culeagă fasolea? …întrebări banale… Vă asigur că sătenii nu o fac din plăcere, o fac pentru că trebuie. Un cretin dintr-o maşină îi forţează să facă asta. Din nou bieţii cîini n-au nici o vină, doar imbecilu’ din maşină are.

Reclame
Comentarii
 1. ok cu ce zici tu dar………………totusi dupa cum am mai citit nu se zice tot adevarul despre caz. Sunt surse care afirma ca e vorba de pedofilie si apoi crima evident aruncat in cele din urma la caini. Aceste aspect nu trebuie sa ne duca cu gandul la memoria patata a copilului sau accentuarea durerii parintilor. Ci trebuie sa ne faca sa fim sinceri si sa cercetam, sa gasim adevarul pentru a elimina mai intai ,,maidanezii pedofili” . Sau acestia nu merita eutanasiati deoarece sunt maidanezi cu doua picioare!!.
  Apoi sa nu uitam politica manipularii omenirii care se face la nivel globan de cei bine scoliti. Adica usor usor ne obisnuim si acceptam eutanasierea unei forme de viata animalica ca apoi sa acceptam si eutanasierea oamenilor care vor fi considerati periculosi. Mare grija nu e nebunie ce spun ci realitatea manipularii maselor. Cercetati si vedeti cam cum s-au petrecut lucrurile si alta data tot prin manipulare.
  Si inca un aspect ce naiba a facut tampita de baba pardon ,,bunica” de nu a stiut ca nepotul ei s-a indepartat o distanta asa mare de ea si in interval de timp destul de mare?????????
  Eu asta nu inteleg.
  Iertati-ma dar nu cred ca acum trebuie sa tabaram pe javre patrupede si sa le omoram.
  Sa luam aminte la alte ,,javre” cu chip de om mai intaii si apoi …restul.

  • Flavius spune:

   …indiferent cine a ucis tot cîinii vor plăti. Noi, oamenii producem moarte non-stop. Omorîm pentru hrană, pentru îmbrăcăminte şi din păcate uneori şi din plăcere. O facem. Condamnăm doar cînd unul dintre noi este ucis. Asta ni se pare inacceptabil.
   Regret nespus că trebuie să susţin uciderea lor dar la fel cum nimeni n-ar putea trăi cu un muşuroi de furnici în mijlocul sufrageriei cred că în nici un oraş nu ar trebui să fie atît de mulţi cîini pe stradă. Pur şi simplu sînt în locul nepotrivit…
   Frumos ar fi să poată fi păstraţi în adăposturi… cine plăteşte? Ar fi etic să cheltuim bani pe cîini atît timp cît închidem spitale din lipsă de fonduri?… Atît timp cît închidem şcoli, atît … Sînt trist şi mi-e greu să spun mai multe…

   Bunica… ce-a făcut bunica!?… A greşit. Ca noi toţi. Nu bunica e de vină… Sau dacă are vreo vină este în egală măsură cu a mea, cu a ta sau cu a oricui din ţara asta: n-a crezut că ceva rău se poate întîmpla…

   Bunica… o bătrînă… exact aşa cum o să ajungem şi noi, cu reflexele şi mintea înceată…

   • 1. Referitor la inchiderea scolilor aceasta se datoreaza scaderii drastice a numarului de copii. Si asta implica o analiza ampla din mai multe puncte de vedere cu efecte multiple. Nu se inched scoli asa pur si simplu. Datorita efectivului scazut de eveli evident scolile se inchid. Statul nu plateste profesorii care ar lucre doar cu jumatate din numarul normal al unei norme didactice.
    2. Bunica vinovata sau nu, nu trebuia sa neglijeze copiii. Punct. Esti batran si oboist sati cu nepotii acasa, nu iesi in nebunia strazii mai ales ca stii ce implica viata de Bucuresti.
    3. Cei care administreaza problema maidanezilor de ani buni si defapt nu au facut nimic aceeia sa raspunda. Nu ne razbunam pe javre pt ele sunt neputincioase, nu se pot apara in fata nebuniei umane.
    Cei au facut cei care trebuia sa se ocupe cu acesti caini?! Oprim inmultirea lor, ii strangem de pe strada nu ii lasam aiurea, nu ii ucidem voit.

    si uite o legatura interesanta plina de responsabilitate a celor care se ocupa de caini!!!
    http://roxanacovrig.wordpress.com/2013/03/29/cum-ne-mint-cu-nesimtire-asociatiile-pentru-ajutorarea-cainilor/

   • Flavius spune:

    Frumos articolul … previzibil sfirsitul…

    Din cauza asta cred ca nu exista alta solutie… oricit de plin de regrete as fi….

   • asa vom raspunde si la eutanasierea oamenilor: regretam dar e necesar!!! Cine are dreptul sa ia viata ?! Nimeni .

   • Flavius spune:

    N-am folosit niciodata cuvintul eutanasiere la adresa ciinilor pentru ca asta ar insemna ca ei sa-si ceara propria moarte iar ei nu o fac, noi o facem, eu o fac pentru ca nu cred ca exista o alta solutie viabila.

    Uite, sint deschis la orice, spune tu cum crezi ca s-ar putea curata orasul de ciini vagabonzi. Ciini care SINT un pericol real. E destul unu dintr-o suta sa fie agresiv… Ofera tu, te rog, o solutie infaptuibila.

    Crede-ma nu sint sarcastic sau rauvoitor cind spun asta dar pur si simplu eu cred ca acum in Romaina nu se poate altfel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s