Cargo – second edition – 3/3

Posted: 30/09/2013 in Liber alese
Etichete:, , , ,

Minutele treceau cu greu în hărmălaia incredibilă din jurul meu. Încercam pe cît puteam să nu-mi pierd din ochi mărunţelul gîndindu-mă deja la ce pedeapsă o să-l aştepte acasă în ziua ce urma. Mă intriga teribil faptul că de cîte ori se uita la mine poliţistul rîdea cu gura pînă la urechi şi-l apropia protectiv şi mai tare de el pe puşti. Ce i-o fi spus poliţistului? Are ăsta micu’ un stil cîteodată de a se lipi de oameni ca aracetul. În momentele în care puteam să-i văd faţa îl vedeam foarte calm şi liniştit, parcă ştia ce urmeză şi el doar aşteapta cuminte. M-a surprins cît de sigur de el părea, era doar uşor emoţionat dar altfel foarte stăpîn pe el. Nicidecum agitat sau neliniştit deşi era la ceva distanţă de mine şi lîngă oameni pe care nu-i văzuse-n viaţa lui.

Îmi revin puţin abia cînd poliţistul buclucaş împrăştie fetele: „gata, aţi făcut toate poze acum vă rog să eliberaţi zona!” iar ceilalţi confarţi de-ai lui cu o tehnică demnă de invidiat îndepărtează uşor, uşor mulţimea. Cred sincer că ar trebui să-i privim cu alţi ochi pe aceşti oameni. Ştiu că toţi îi cam luăm de fraieri dar poate a sosit timpul să schimbăm asta, poate de prea multe ori îi judecăm nedrept. Nu spun că unii dintre ei nu-şi merită apelativele dar sper că aceşti „unii” vor rămîne din ce în ce mai puţini şi sînt pe cale de dispariţie. Se vedea cu uşurinţă că erau antrenaţi şi pregătiţi pentru situaţii de genul ăsta şi clar au cunoştinţe despre psihologia maselor. Foarte mult tact combinat cu fermitate în gesturile lor. Mă aşteptam ca nimeni să nu-i bage-n seamă dar surprinzător n-a fost nici un fel de protest şi toată lumea s-a conformat civilizat într-o linişte puternic contrastantă cu agitaţia şi gălăgia infernală de cu cîteva minute în urmă. Bravo domnilor!

Mă trezesc singur, uşor stingher lîngă panourile de protecţie ce delimitau accesul publicului de zona rezervată trupei CARGO şi numai ce-l aud pe poliţistu’ împricinat: „domnu’ Baciu faceţi o poză vă rog şi cu copilu’ ăsta”. Surprins probabil, Baciu procesează o secundă şi-l întrebă scurt: „unde mă uit?”. Mă vede stînd ca prostu’ la gard cu aparatul în mînă şi gura căscată. Se prinde repede, pune un genunchi jos şi-l ia pe prîslea pe după umeri aşa ca-ntre vechi prieteni. Pe pilot automat fiind ridic aparatul, apăs butonul, click bliţul şi gata poza. Mă întreabă dacă a ieşit poza sau mai facem una. Buimac mormăi ceva de genul „da a ieşit, mulţumesc” moment în care-mi întinde mîna şi ne despărţim.

Rămas singur şi precis cu o figură tîmpă aşternută pe chip îmi aşteptam puştiul care se apropia însoţit de poliţistul pomenit. Pînă să apuc eu să spun ceva sare el rapid apostrofîndu-mă mai mult în glumă cumva: „aţi văzut dom’le? ce v-aţi agitat atîta? aţi făcut o bucurie copilului”. Mi-l „predă” pe puşti, îmi întinde şi el mîna apoi sînga-nprejur şi pe-aci ţi-e drumul. Eu ce să mai pot zice? Ă… ă… ă… atît ieşea pe gura mea…

Reuniţi cu toţii din nou am pornit spre casă. În maşină fiind, departe de zgomotul oraşului l-am întrebat ce i-a spus poliţistului, cum de nu l-a scos afară de acolo? Mi-a răspuns cu o altă întrebare: „tati, mie cînd o să-mi crească barbă aşa cu păr mare?”. Era în continuare vrăjit de tot ce văzuse şi simţise în seara aceea. N-a mai apucat să audă răspunsul meu, adormise.

* * *

Mulţumesc domnule Adrian Igrişan, aka Baciu, pentru că, vorba poliţistului, mi-ai făcut puştiul fericit şi vă mulţumim cu toţii vouă, trupei CARGO pentru încă o seară frumoasă petrecută împreună.

PS: A doua zi toate supărările erau uitate şi nimeni n-a mai primit nici o pedeapsă 🙂.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s