Pa Bîrr-Bîrr!

Posted: 22/10/2013 in Crîmpeie
Etichete:, ,

Fetiţa cu codiţele ascunse cu greu sub căciula tricotată se-ntoarse scurt în faţa mea spre maşina oprită în grabă în spatele meu şi din care cu doar o secundă mai devreme coborîse.

-Pa Bîrr-Bîrr! Flutură jucăuş o dată din mîna rotunjoară şi se-ntoarse apoi din nou spre intrarea şcolii pierzîndu-se în mulţimea de copii.

Cu zîmbetu-i îmbujorat de frigul de afară întipărit pe retină caut din priviri peste umăr să aflu cine-i botezat cu un astfel de nume. Pe bancheta din spate, dincolo de portiera care mai păstra încă sunetul înfundat cu care s-a-nchis, prin geamul pe jumătate coborît, fremăta nerăbdător şi-ncurcat din lăbuţe un cocker. Scîncea încet neînţelegînd parcă ce se-ntîmplă, unde-i pleacă partenera de jocuri şi năzbîtii… Deşi şcoala a început de ceva vreme şi precis nu-i prima despărţire de acest gen, Bîrr-Bîrr tot tremura cu toate firele din blana lui de parca uitase că după fiecare astfel de despărţire urmează cel mai probabil o zgomotoasă reîntîlnire.

Zadarnic încerca să-şi găsească din priviri fetiţa cu codiţele ascunse cu greu sub căciula tricotată, ea explora deja aventuri noi de clasa întîi într-o curte uriaşă plină de copii pestriţi, gălăgioşi şi veseli iar maşina porni scurt îndepărtîndu-l de poarta larg deschisă ce o primise cu atîta căldură…

-Pa Bîrr-Bîrr! Îi spusesem în gînd şi eu zîmbind probabil larg şi prostesc cuprins pe de-a-ntregul de amintirea inocenţei vîrstei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s